in Food, Retail

Behøves købmændende at pive over hypermarkeder

De seneste dage har der været en del i medierne om at de såkaldte hypermarkeder eller mega mega supermarkeder skulle blive lovlige i Danmark.

Straks er alle købmænd og andre små butikker ude og pive at det vil lede til den sande butiksdød.

Jeg tænker to ting i den henseende, for det første hvem gider dog køre langt uden for en by for at handle i et fuldstændigt identitetsløst og smagløst mega helvede fyldt med dårlig kvalitet. Bilka er da et af de mest forfærdelige steder at befinde sig.
Ja jeg ved det godt, danskere higer efter dårlige varer i store mængder til små priser.

Jeg tænker også, kære købmænd tænk lidt ud af boksen udnyt at vi faktisk er nogle dansker der for det første hader at gå i et supermarked og da i høj grad et kæmpe et af slagsen. Udnyt at vi er nogle danskere som gerne vil betale mere for god kvalitet og bekvemlighed. Udnyt at vi er mange som egentlig hellere vil have vores varer leveret hjemme på adressen fra en lokal leverandør vi stoler på.

Kom igang strømlin jeres forretning til en ny målgruppe. En målgruppe som ikke kaster sig ind i deres varevogne for at fylde dem med lort i et hypermarked.

Hypermarkeder har alligevel ingen fremtid, før de når at få dem bygget kan købmændende have omstillet og udkonkurrere dem.

Og misforstå mig ikke, jeg ønsker ikke flere hypermarkeder, for min skyld kunne man jævne dem vi allerede har med jorden og plante træer i stedet.

  1. Jeg er sådan set meget enig ift. hypermarkederne. Plant træer i stedet. Desværre tror jeg ikke, det er så nemt for de små købmænd at omstille sig.

    Sidste sommer måtte min lokale købmand til min store fortrydelse dreje nøglen om. Han havde overtaget butikken et par år i forvejen og det var lige ved at begynde at gå godt. Så kom den nye lukkelov og dermed mistede han 50% af omsætningen.

  2. @Morten du har helt ret, selvfølgelig er det ikke nemt at omstille sig. Tingene kan selvfølgelig ikke opstilles så sort/hvidt.

    Havde bare lige brug for at råbe at jeg sådan helt generelt tror man kommer længere ved at se muligheder i stedet for at stille sig i hjørnet og surmule.

Comments are closed.