in Samfund, Sociale Medier

Humans of New York elegant brug af sociale medier til indsamling

Jeg har igennem et stykke tid fulgt Facebook siden Humans of New York. En strøm af fantastiske billeder og rørende historier om New Yorks indbyggere. Det er indlæg af en type jeg aldrig misser når du dukker op i min strøm af informationer.

For en uge siden kom en helt speciel en af slagsen. En meget rørende fortælling fra en teenagedreng som beretter at han rektor er den mest indflydelsesrige person for ham (Du kan se historien nedenfor). Den rammer lige hvor den skal og sider fast i ens hjerne. Men det som sker efterfølgende kun pga. at en lille udtalelse på en Facebook side er fantastisk.

Folk finder i kommentarerne hurtigt ud af hvad det er for en skole og hvem rektor er, for andre har også følt sig ramt. Brandon som står bag Humans og New York besøger skolen og der kommer også et billede og en lille historie fra Ms. Lopez rektor på Mott Hall Bridges Academy. Det hele udvikler sig de kommende dage til en indsamling med det formål at sende elever på skoleudflugt til Harvard. Som Ms. Lopez siger, de fleste af elverne har aldrig forladt New York, og de skal vide, hvordan det føles at stå på campus for en af verdens bedste skoler, og vide, at de hører til. Oplevelsen vil udvide elevens horisont og udvide deres idé om deres eget potentiale.

Jeg husker hvordan jeg sad og tjekkede indsamlingen den dag den blev annonceret og hvor vildt det var at beløbet bare steg og steg langt langt over det ønskede mål. I de seneste dage har der løbende ørt historier med billeder fra skolen i New Yorks mest belastede kvarter, og det indsamlede beløb er steget og steget. I skrivende stund er det næsten oppe på 800.000 dollars (se med her) og Harvard turen er blevet permanent, det samme er en sommerskole og nu er næste mål en fond der kan uddele et stipendium en gang om året. Første modtager er selvfølgelig Vidal, drengen som startede hele lavinen.